Op deze 'Sportpagina' staan i.v.m. omvang in hoofdzaak krant en/of bladknipsels over elk dorp in onze gemeente afzonderlijk ingedeeld. Daarnaast is er een fotoalbum voor foto's en ook kaarten.

 

VELP

 

Boven de Christelijke Vereniging voor lichamelijke opvoeding 'Vaardig en Sterk' te Velp. Vereniging van 1931-1970. De vereniging organiseerde 7-8 juli 1938 op de verjaardag van Prins Bernard een grandioze propaganda-avond.  Dit vond plaats op het grootste sportterrein aan de Pinkenberg Velp. Te zien is een opname tijdens de knotsoefeningen voor meisjes.

==================================================================

 

 

 

 

 

 

RHEDEN

 

 

 

 

 

DE STEEG

 

 

 

 

 

 

ELLECOM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DIEREN

De bekende Dierense gymnastiekvereniging 'Gelre' op 2 en 3 februari 1928. In m'n jeugd was ik lid bij 'Gelre' in Dieren. Het gymlokaal was aan de Prinsenstraat daarachter stond de gasfabriek. Via een smal pad naast een woning en (voormalige) stalhouderij Remmelink (voorheen Bielderman) kwam je bij het gymlokaal.

===========================================================

 

Kegelclub 'Onder Ons' uit Dieren vierde april 1940 het 35- jarig jubileum. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPANKEREN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAG-SOEREN

Kampioentje! Waar een klein dorp groot in kan zijn. Maart 1928 speelde v.v. 'Laag-Soeren 1' thuis tegen 'Zutphen 1'. Laag-Soeren werd definitief kampioen van de Gelderse Voetbalbond, afdeling C. Op foto 1 de spelers met het bestuur van de vereniging. Foto 2 is een speelmoment van de Zutphense aanval op het v.v. Laag-Soeren op het Laag-Soerense voetbalveld.

Foto 1 

                                                                     Foto 2

 ====================================================