Welkom op de pagina 'Cultuur'.

Bij 'Cultuur' kan het o.a. gaan over muziek. Op deze pagina staan o.a. krantknipsels. Zie ook de pagina fotoalbum met foto's, kaarten en eventueel (kleine) knipsels. Bij knipsels is het afhankelijk van het formaat.  

 

VELP

Velp had 1932 een heuse Arbeiders Muziekvereniging onder de naam 'P.A.L.V.U' (Proletariërs Aller Landen Verenigt U). Dit plaatje is ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan. Hemelvaartsdag is toen een festival georganiseerd. Muziekvereniging bestond uit sympathisanten met een socialistische inslag. De vereniging kwam in 1922.  Geplaatst 22 mei 2014.

 

 

 

DIEREN 

Drie leden van zangkoor,S. Cecilia uit Dieren werden gehuldigd voor hun 50-jarig lidmaatschap. Waar kom je dat tegenwoordig nog tegen 50 jaar bij een zangvereniging. Voor mij herkenbare namen. Wie weet herkent een familielid, kennis of vriend bekende gezichten en namen.

Weet dat vroeger een Kolkman in de Viëtorstraat nr. 3 woonde. De heer was directeur van een Steenfabriek overkant IJssel. Prachtig zijn de snorren van de heren waar de heer rechts nog een baard(je) heeft met doorlopende bakkebaard.

 

Geplaatst 15 mei 2014